Onze troeven

Warme zorg in ‘t groen

Woonzorghuis Borgerhof staat, net als de overkoepeldende vzw Borgerstein, garant voor zo’n 50 jaar ervaring in kwalitatieve zorg op maat. Met het oog op genormaliseerd wonen vormen respect en de warme relatie tussen bewoners, medewerkers en familie of mantelzorgers de kernwaarden van dit woonzorghuis.

Woonzorghuis Borgerhof is gelegen in een mooie parkomgeving. Dicht bij het openbaar vervoer, makkelijk bereikbaar met de auto en de fiets én omgeven door groen. Borgerhof beschikt over kamers met terras die op het mooie park uitkijken. In onze gezellige en toegankelijke binnentuin kan je genieten van de rust en natuur.

Open cultuur

Woonzorghuis Borgerhof is een warm huis en een plaats waar een open cultuur heerst. We hebben respect voor elkaar en luisteren naar het verhaal van de bewoners. We willen dat je zich bij ons steeds veilig en geborgen voelt en we benaderen je daarom steeds liefdevol en met respect voor jouw privacy. 

Huiselijkheid

We beschikken over 8 verschillende woningen. Door met verschillende soorten huisvesting en zorg te werken, kunnen we inspelen op de behoeften van iedereen om zoveel mogelijk aan je welbevinden bij te dragen. Je woont in kleine groepjes waar huiselijke gezelligheid primeert. In elke living is er ook een eigen keuken en gezellig ingerichte zithoek.

Bewonersparticipatie en inspraak

We vinden het enorm belangrijk om te weten wat er leeft binnen Borgerhof. Dit helpt ons om onze werking en vooral de kwaliteit van onze dienstverlening aan de bewoners te verbeteren. We doen ons uiterste best om elke dag zo vlot en rimpelloos te laten verlopen voor alle bewoners en bezoekers. De meeste vragen of problemen worden het snelst opgelost door ze gewoon te stellen aan de zorgverlener. Ook een individuele afspraak met de teamcoach, maatschappelijk werker, coördinator wonen en leven of de directeur is steeds mogelijk.

De gezamenlijke inspraak wordt per woning anders georganiseerd. Zowel op de gebruikers- als de familieraad worden verschillende items overlopen aangaande het wonen en leven in Borgerhof.

Een team van gedreven en betrokken collega’s

Borgerhof kan enkel een warme thuis geven aan bewoners dankzij enthousiaste, gedreven en voornamelijk zorgzame medewerkers. Elke dag zetten zij zich allemaal in voor het welbevinden van onze bewoners. De medewerkers streven ernaar om van Woonzorghuis Borgerhof een echte thuis te maken voor alle bewoners.

Samen (be)leven met respect voor ieders privacy

Met spelnamiddagen, uitstappen, verjaardagsfeestjes of het huishouden beleef je het dagelijkse leven op een manier die bij je past. Geniet je liever van de rust, dan kan je vertoeven op je eigen kamer.