Woningen

Woonzorghuis Borgerhof beschikt over acht verschillende woningen, zowel woningen voor mensen met fysieke zorgvragen als woningen voor mensen met dementie. Door met verschillende soorten huisvesting en zorg te werken, kunnen we inspelen op de behoeften van iedereen om zoveel mogelijk aan je welbevinden bij te dragen.

Twee woningen voor ouderen met beginnende dementie

Wanneer je hier komt wonen, heb je weinig fysieke ondersteuning nodig. Een veilige omgeving, structuur en coaching bij het dagelijks leven zijn cruciaal. Daarom wordt hier veel aandacht gegeven aan het woongebeuren, maar zonder verplichtingen.

Er is een gezellige eet- en leefruimte, gelegen rond een ingesloten terras, waar het ook tijdens de wintermaanden aangenaam vertoeven is. Elke woning heeft een open keuken, waar bewoners met een medewerker of mantelzorger kunnen koken of bakken. 

Vier woningen voor ouderen met matige en gevorderde dementie

Deze woningen bieden een beschermende omgeving. Omdat je zelfredzaamheid minder is, wordt er door de medewerkers en de van domotica voorziene infrastructuur extra ingezet op je geborgenheid en veiligheid. Het leven speelt zich grotendeels af in de living en eetruimte. Van daaruit kan je naar de binnentuin of heb je altijd zicht op de binnentuin. Elke woning is voorzien van een ruim terras. Rondom de binnentuin ligt de gang met alle kamers.

Twee woningen voor bewoners met fysieke zorgvragen

Deze woningen bevinden zich aan de voorzijde van het gebouw. Alle kamers hebben een individueel terras, waarvan de meeste uitzicht bieden op het park. Maaltijden en gezamenlijke activiteiten vinden plaats in de centraal gelegen eetruimte en living, eveneens met zicht op het park.

Kamers

Alle kamers zijn standaard ingericht met een elektrisch verstelbaar bed, een nachtkastje, een tafel, een stoel en een zetel, een (inbouw)kleerkast en een badkamer met toilet, lavabo en douche. De kamer kan verder ingericht worden met persoonlijk klein meubilair, op voorwaarde dat er voldoende ruimte blijft om de verzorging en de huishoudelijke zorg vlot te laten verlopen. Daarnaast kan je je kamer een persoonlijke tint geven door dierbare herinneringen (bv. foto’s) een plaats te geven. Dit maakt je kamer immers gezelliger, vertrouwder en huiselijker. Alle kamers beschikken over een televisietoestel voorzien van hospitality TV (basispakket televisie- en radiozenders). Een uitbreiding op dit pakket is mogelijk (supplement).